De Hondsrug Unesco Global Geopark

De Hondsrug Unesco Global Geopark

Stap in de voetsporen van onze prehistorische voorouders
Ga op expeditie door natuurpark De Hondsrug en ontdek de schatten die de prehistorische mens voor ons heeft achtergelaten. De ruggen en dalen werden in de ijstijden gevormd en heeft De Hondsrug duizenden jaren later gemaakt tot de pracht dat het nu is. Vroeger was dit natuurpark het decor van de hunebedden en de kampen van prehistorische jagers, nu kunnen wij er op ontdekkingstocht! Maak jou expeditie compleet met de app of één van de vele expeditieboekjes die leiden langs de hotspots van dit unieke gebied.

Geocaching, musea, op safari en nog veel meer!
De activiteiten en mogelijkheden in dit prachtige stukje Drentse natuurhistorie zijn eindeloos. Maak kennis met de ijstijd, sporen van strijd, veen en de prehistorie. In de diverse musea die te vinden zijn op De Hondsrug zijn diverse archeologische vondsten te bewonderen. Potten van aardewerk en stenen gereedschap, maar ook de slaapkamer van Vincent van Gogh en de Hondsrugtuin zijn in en rondom deze prachtige musea te bewonderen. Verder kan men op safari over het water, in de huifkar of op de rug van een paard om door het prachtige landschap te galopperen. Voor de kids is er ook een supergave beversafari. Wie lukt het om aan de hand van beversporen de beverburcht te ontdekken?
Voor de echte superspeurneuzen onder ons is er op De Hondsrug de mogelijkheid om te geocachen. Met de GPS en de coördinaten in de aanslag gaan de deelnemers op spectaculaire wijze op zoek naar de geocaches!

Bekijk hier alle activiteiten in het gebied.
q