Ik heb u lief mijn heerlijk landje

Coronavirus (COVID-19)

Laatste update: 27 maart 2020 

De ontwikkelingen omtrent het Coronavirus (COVID-19) zorgt voor veel onrust en vragen. Wij begrijpen u vragen en ook wij evalueren elke dag opnieuw de risico’s. In deze situatie volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de brancheorganisatie HISWA-RECRON. Te allen tijde is de veiligheid van u als gast en ons personeel onze hoogste prioriteit. Dagelijks krijgen wij veel vragen, maar wij doen ons uiterste beste om deze vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden. Wij adviseren u te allen tijde onze website en sociale media goed in de gaten te houden voor de laatste updates.  

Welke maatregelen treft Park Drentheland? 

Algemeen 

 • Wij verwelkomen u tijdelijk zonder uw hand te schudden en houden gepaste afstand van u 
 • Extra schoonmaakrondes in sanitair gebouw en receptie
 • Er wordt schoongemaakt met desinfectiemiddel Tevan-Panox, aangemerkt als bestrijder van Covid-19 
 • Handcontactpunten als kranen, lichtknopen, deurklinken en sleutels krijgen extra aandacht
 • Regelmatig wassen wij grondig onze handen 
 • Facilitair medewerkers dragen handschoenen  
 • Conform de maatregelen van de regering is het restaurant gesloten. Van woensdag t/m zondag kunt u echter maaltijden afhalen.  

 Accommodaties

 • Er wordt getracht per accommodatie minimaal 3 dagen leegstand tussen twee reservering aan te houden 
 • Sleutels zijn gedesinfecteerd 

Sanitair 

 • Tot in ieder geval 6 april zal het sanitairgebouw na maatregelen van Veiligheidsregio Drenthe gesloten blijven. Wij wachten nog op een antwoord of gasten met eigen voorziening of zij die gebruik maken van ons privésanitair welkom zijn.


Welke maatregelen vragen wij u te nemen? 

 • Houdt minimaal 1,5 meter afstand van andere gasten en ons personeel 
 • U blijft thuis indien u of een van uw reisgenoten verkoudheidsklachten vertoont 
 • Was u handen regelmatig en grondig voor minimaal 25 seconden  
 • U meldt het ons zo snel mogelijk wanneer u of een van uw reisgenoten verkoudheidsklachten ontwikkeld tijdens uw verblijf 

Veel gestelde vragen

Kan mijn vakantie doorgaan? 

Ja, vakantieparken mogen in principe open blijven onder strikte voorwaarden. De burgemeester is bevoegd om alsnog ons terrein te sluiten als er onvoldoende maatregelen zijn genomen. U verblijft in uw eigen gehuurde accommodatie of uw eigen kampeermiddel waardoor contact met ander minimaal is. Wij beschikken over grote kampeerplaatsen en hebben voldoende ruimte, waardoor u niet direct naast een ander hoeft te staan.  

Gaat de camping open op 1 april? 

Voor campings en vakantieparken geldt geen verbod. Voor een eventuele sluiting zijn wij afhankelijk van de besluiten van Gemeente Westerveld. De komende dagen gaan wij ontfermen wij ons over de realisatie van een plan van aanpak voor u als kampeerder.  

Zijn openingstijden van de receptie gewijzigd onder de huidige omstandigheden? 

De receptie zal tot nader order geopend zijn op maandag- en vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Tevens zijn wij ten alle tijden telefonisch of per mail te bereiken. 

Zijn faciliteiten geopend? 

Zwembad zal tot nader order gesloten blijven. Ook het restaurant is gesloten, maar u kunt hier wel maaltijden afhalen van woensdag t/m zondag. Midgetgolf, tennisbaan en speeltuin zijn (op afspraak) te gebruiken.  

Mijn vakantie op Park Drentheland kan doorgaan, maar wat kan ik nu nog doen in de omgeving nu alles is gesloten? 

In de omgeving van het park kunt u heerlijk fietsen, wandelen of paardrijden. Wij hebben veel informatie voor u beschikbaar, wenst u deze? Laat ons dit dan voor aankomst weten, dan leggen wij dit voor u klaar. Op ons park kunt u zich vermaken op de tennisbaan of midgetgolf. 

Ik wil mijn reservering annuleren vanwege het Coronavirus, wat nu? 

Op dit moment is het Coronavirus geen reden om uw vakantie op Park Drentheland te annuleren. Het park is gewoon geopend. Bij annulering zijn de HISWA-RECRON voorwaarden van toepassing, wat betekend dat u een deel of het geheel (bij annulering minder dan twee weken voor aankomst) van de huurprijs zal moeten betalen. Indien u een eigen annuleringsverzekering heeft, verwijzen wij u door naar uw eigen verzekeringsmaatschappij.  

Kan ik mijn vakantie verplaatsen? 

Het is mogelijk uw bestaande reservering te verplaatsen naar een datum later in 2020. Hieraan kunnen extra kosten aan verbonden zijn indien u ervoor kiest om in een duurdere periode te verblijven. 

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief omdat het zwembad en het restaurant gesloten zijn? 

Deze richtlijnen zijn door de overheid opgesteld. Er is geen recht op korting op het overnachtingstarief.