Ik heb u lief mijn heerlijk landje

Geniet te paard van het Drents-Friese Wold

Paardrijden in Drenthe is heerlijk! Park Drentheland bevindt zich op 100meter afstand van de ruiterroutes. Een perfecte uitvalbasis om uw ruiter- en mentochten te starten. U rijdt direct Nationaal Park Drents-Friese Wold in. Het is heerlijk rijden in de omgeving. Bossen, die naadloos overgaan in heiden of uitgestrekte velden. Draven door de Drentse natuur is volop genieten. De ruimte zandpaden lenen zich uitermate om het tempo wat omhoog te brengen en een heerlijke galop in te zetten.

In het Drents-Friese Wold zijn verschillende (dag)routes uitgezet van elk ongeveer 20 kilometer. Iedere dagroute is zo uitgezet dat begin en eindpunt gelijk zijn en beginnen bij een parkeerplaats. De blauwe route heeft het startpunt in Zorgvlied en is moeiteloos te combineren met (delen van) andere routes.

Vakantie met uw eigen paard? Dat kan! Park Drentheland heeft 40 luxe, ruime stallen en beschikt over een trainingmolen een een 20x60 dressuur baan voorzien van tapijtsnippers. Ook weidegang behoort tot de mogelijkheden. Boek snel een stal voor uw paard.

Een paard huren? Op steenworp afstand van Park Drentheland ligt manege Ludanchelo.